Când pot da cârnați unui copil?

Conținutul

Fiecare mamă cunoaște importanța produselor din carne în nutriția copiilor. Din carne, copiii primesc nutrienți importanți, inclusiv proteine, fier, aminoacizi, calciu și câteva vitamine. Utilizarea lor insuficientă poate provoca întârzieri de dezvoltare și diverse probleme de sănătate. Deci, ce zici de oportunitatea de a include pui sau carnea de vită în meniul copiilor nu susțin.

Cu toate acestea, mulți adulți aleg cârnați și alte cârnați ca înlocuitori ai produselor din carne pentru mese. Iar atunci când un copil apare în familie, ei sunt interesați dacă este permisă predarea cârnaților în copilărie, de exemplu, unui copil de un an.

Bine sau rău?

Produse precum cârnații și cârnații, precum majoritatea copiilor. Ele sunt rapide și ușor de pregătit, dar copilul are nevoie de acest produs semifinit?

Pentru a decide cu privire la atitudinea lor față de cârnați în nutriția copiilor, fiecare mamă trebuie să știe despre astfel de nuanțe:

  • Deși cârnații sunt considerați o delicatesă din carne și carnea este într-adevăr principalul ingredient al acestui produs, compoziția aproape a tuturor cârnați și cârnații includ multe alte componente, printre care poate fi nociv pentru copii. Adăugați piele, soia, coloranți, conservanți, aditivi aromatizanți la cârnați. Pot apare alergii la oricare dintre aceste ingrediente adăugate.
  • Pentru un gust bogat, plăcut, se adaugă la cârnații fierți diferite compuși chimici, precum și o mulțime de sare și condimente. Aceste alimente din dieta copiilor sunt nedorite. În plus, datorită gustului pronunțat al cârnaților, copilul poate refuza carnea naturală.
  • Cârnații sunt permise în dietă doar ca un înlocuitor de urgență pentru produsele din carne, de exemplu, dacă mama nu a avut timp să gătească cina. Prin urmare, este imposibil să hrăniți în mod regulat copiii cu cârnați.
  • Cumpărând cârnați în magazin, mama nu este asigurată de la achiziționarea unui produs învechit, La urma urmei, termenul de valabilitate al cârnaților de înaltă calitate este mic. Simptomele otrăvirii cu cârnați de calitate slabă includ greața, slăbiciunea, vărsăturile, subțierea scaunului și durerea abdominală. Când apar, copilul trebuie imediat prezentat medicului.
Cârnații conțin mai mulți aditivi nocivi pentru copiii mici.

Gama de produse de mezeluri din magazine include acum cârnații și cârnații marcate "pentru copii" sau "copii". Astfel de produse se disting printr-un conținut mai mic de sare, nitrați și grăsimi. În plus, cârnații pentru copii sunt verificați în mod regulat pentru prezența diferiților compuși toxici.

De la ce vârstă se poate cârnați

Opinia majorității pediatrilor, deoarece câți ani există cârnați, chiar dacă sunt destinate copiilor, prevede restricționarea acestor produse semifinite până la vârsta de 2-3 ani.

Când un copil încearcă să mănânce cârnați, acesta trebuie inclus în dietă cel mult o dată pe săptămână. În acest caz, cârnații nu sunt, în general, recomandați copiilor cu obezitate, boli ale tractului digestiv sau alergii.

Sângele de sânge, chiar dacă este gătit la domiciliu, nu trebuie administrat până la vârsta de 5 ani. Copilul afumat sau uscat nu trebuie administrat copiilor sub 7 ani.

Dacă doriți să vă tratați copilul cu cârnați, atunci acesta ar trebui să aibă un conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi cârnații, dar acest tratament nu trebuie administrat unui copil cu vârsta mai mică de 2 ani.

Cum să alegi un cârnați pentru un copil

  • Când cumpărați cârnați care vor fi consumați de un copil, trebuie să examinați cu atenție ambalajul lor.
  • Alegeți un produs cu conținut scăzut de grăsimi cu o listă minimă de ingrediente.
  • În alimentația copiilor, cârnații făcuți din pui sau curcan sunt mai preferați.
  • Dacă nu puteți cumpăra cârnați etichetați "pentru copii", puteți achiziționa un produs în titlul căruia este "medicul" sau "laptele".
  • Încercați sănătatul înainte de ao da copilului. Dacă produsul este acru, sărat sau picant, nu este potrivit pentru alimentele pentru copii.
  • Acordați atenție perioadei de valabilitate a produselor de cârnați. Păstrați un pachet deschis de cârnați în frigider timp de cel mult două zile.
Dacă doriți să includeți cârnați în alimentația bebelușului, lăsați-i să fie carne de pui sau curcan și cu mirodenie minimă

Cum să gătesc acasă

Dacă mama este îngrijorată de marea dragoste a cârnaților pentru copil și se întreba cum să înțepați copilul de cârnați, puteți încerca să înlocuiți cârnații din magazin cu un echivalent de origine.

Reteta pentru cârnații de casă implică utilizarea de carne naturală tocată (adesea file de pui). Carnea tocată este amestecată cu câteva linguri de lapte sau cu un ou bătut și apoi sărată pentru gust. Uneori se adaugă alte produse, de exemplu, bucăți de legume fierte sau brânză.

Gata de umplutură înfășurat în folie sau tăiat în sac de copt dreptunghi. Capetele materialului de ambalaj se răsucesc, formând un "cârnați". Apoi, produsul semifabricat este fiert sau ars până se gătește.

Acest "cârnați" de casă poate fi de asemenea înghețat, dacă este necesar, gătiți rapid copilul pentru prânz sau cină.

Despre pericolele produselor obținute din cârnați și provocând tumori canceroase, vezi programul "Să trăiești sănătos".

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate