La ce vârstă se pot da cârnați copiilor și cum să le gătești acasă?

Conținutul

Produsele din carne, fără îndoială, sunt importante în dieta carapuzului mai tânăr, dar pot fi atribuite cârnaților? Dacă apar ocazional pe masă în timpul unei cina de familie sau a unui prânz, atunci nu este surprinzător faptul că o crumbă va cere să încercați o piesă. În plus, acum pe rafturile de magazine puteți găsi cârnați cu cuvintele "copii". Prin urmare, multe mame se gândesc la vârsta la care pot fi date copiilor, de ce astfel de cârnați sunt dăunătoare și dacă să le includă în meniul copiilor.

Sunt de ajutor?

Gustul cârnaților atrage cei mai mulți copii, iar părinții se bucură că un astfel de produs este pregătit foarte repede.

Cu toate acestea, aceste produse semifinite nu sunt recomandate pentru înlocuirea produselor din carne din următoarele motive:

  1. Deși carnea este baza lor, dar în acest produs există și alte componente, adesea dăunătoare pentru copii. Printre acestea se numără amelioratori de aromă, coloranți, conservanți și alți aditivi. Orice componentă suplimentară poate provoca alergii.
  2. Pentru a face gustul mai saturat, ele contin mult condimente si o cantitate excesiva de sare. Astfel de substanțe sunt nedorite pentru hrănirea unui copil mic. În plus, începând să mănânce cârnații, unii copii refuză feluri de mâncare tradiționale din carne, deoarece gustul lor este mai insipid.
Cârnații din fabrică conțin diferite condimente și aditivi care sunt nedorite pentru copii.

Pot da copiilor?

Un astfel de produs este permis în dieta copiilor, dacă apare ocazional pe masa copilului, de exemplu, ca ajutor de urgență pentru o mamă care nu a avut timp să gătească cina. Cârnații pentru copii (cu marcajul corespunzător pe ambalaj) conțin mai puțini aditivi chimici, grăsimi și sare decât produsul semifinit pentru adulți. În plus, astfel de cârnați sunt testate în mod regulat, astfel încât mama poate fi sigură că acestea nu conțin substanțe toxice pentru copil.

Cum sa alegi?

  • Cumpărarea unui produs trebuie să includă o verificare a datelor de expirare. Dacă părinții cumpără un produs învechit, pot provoca otrăviri.
  • Dacă nu se găsesc cârnați speciali pentru copii, un produs care scrie "lactate" este potrivit pentru un copil de peste 3 ani.
  • Strângeți cârnații selectați cu mâna - dacă sunt prea moi, aceasta indică o cantitate mare de grăsimi și soia în compoziția lor.
  • La sudare, uita-te la culoarea lor - dacă devin roșii, atunci există o mulțime de nitriți în ele.
  • Dacă, după gătire, au fost suflate sau încrețite, acest lucru indică adăugarea de caragenan la compoziția lor.
  • Produsul achiziționat merită încercat primii părinți. Cu un gust ascuțit, sărat sau acru, ele nu pot fi administrate copiilor.
  • Păstrați ambalajul deschis pentru o perioadă scurtă de timp - maxim 2 zile.
Cârnații buni după gătire nu trebuie să schimbe culoarea și forma

La ce vârstă poți încerca?

Chiar și produsele care sunt permise pentru copii nu trebuie administrate înainte de vârsta de 2-3 ani.. Majoritatea medicilor nu recomandă distribuirea unor astfel de produse pe bază de carne unui copil de un an. Sunt siguri că asta Copiii sub 3 ani sunt cei mai buni să gătească carne naturală, care apare în momeli de la 8-9 luni.

Atunci când un copil încearcă să cârnați, în absența unei reacții negative la un astfel de produs, este permisă o dată pe săptămână. Dacă miezul are boli gastro-intestinale, alergii sau obezitate, acestea trebuie abandonate.

Pediatrii recomandă să nu se trată cârnații copiilor sub 3 ani.

Ce să gătesc și cum să fișier

Ar trebui să oferiți cârnați copiilor după curățarea lor din ambalajul original și fierbere. Uneori mama nu poate vedea, iar miezul o poate mușca împreună cu ambalajul. Nu este necesar să vă faceți griji că bebelușul a mâncat un cârnaț cu celofan. Filmul nu este digerat în intestinele copiilor și va ieși în timp cu fecale.

Trebuie remarcat faptul că proiectarea mâncărurilor pentru copii este importantă pentru un bun apetit la copilul mic, astfel încât mama ar trebui să fie interesată de cât de frumos să decoreze mâncarea pentru copil, chiar dacă acesta este cel mai comun cârnați. De exemplu, înainte de gătit pe o parte, acesta poate fi tăiat longitudinal. Apoi, produsele sudate vor arăta ca caracatița.

Deseori, acest produs este pur și simplu suplimentat cu garnitură de cereale sau legume, de exemplu, copiii mănâncă cartofi cu ei. Uneori mamele pregătesc supă de legume cu cârnați.

Cârnații cu spaghete sunt foarte populare pentru copii. Puteți să le oferiți un fel de fel de mâncare într-un mod original dacă pierdeți cârnații brute cu spaghete brute și apoi le preparați.

Mulți copii iubesc coacerea cârnaților, de exemplu, dacă sunt gătite în aluat. În acest caz, aluatul poate fi atât drojdie cât și puf. Pentru ușurința utilizării, ele pot fi preparate pe frigarui. Pentru a face acest lucru, ele sunt mai întâi fixate pe frigarui, apoi înfășurate într-o bandă de aluat.

Cum să gătești cu propriile tale mâini

Dacă copilul chiar îi place cârnații din magazin și mama dorește să-i dea un produs mai util, ea va fi interesată de cum să facă ceva similar. Acest lucru este valabil și într-o situație în care părinții nu doresc să cunoască fructele cu produse de la magazin și preferă să includă în alimentația copiilor un produs similar cu un beneficiu mai mare. Reteta pentru cârnații de casă este foarte simplă.

Pentru a face acest lucru, cumpărați fileuri puisă o mănânci acasă. Puteți găti, de asemenea, curcan măcinat sau iepure. Un ou și un lapte se adaugă la carnea de vită, precum și sarea după gust. Pentru o schimbare în cârnații viitori, puteți include legume fierte tocate sau unele brânză rasă.

Butașă preparată tocată pe un dreptunghi al pachetului pentru coacere sau folie. De asemenea, puteți găti cârnații de casă în pelicula agățată. După ce ați înfășurat umplutura, răsuciți capetele pachetului pentru a face un "cârnați".

Produsul rezultat poate fi imediat fierbinte sau coace în cuptor, dar făcând o mulțime de blancuri deodată, este convenabil să le trimiteți la congelator. Apoi mama va avea întotdeauna posibilitatea de a fierbe rapid felul de mâncare pentru cină sau prânz, aruncând produsul semifinit în apă clocotită fără decongelare.

Pentru mai multe informații despre produsele din carne prelucrată, consultați programul "Live sănătos".

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate