Gimnastica pentru copii de la 1 la 2 ani: exerciții eficiente

Conținutul

Dezvoltarea datelor fizice ale unui copil mic este foarte importantă: cu cât va lucra mai mult cu el, cu atât va fi mai rapid și mai sigur că va merge. Lucrul cu copiii după un an va oferi ocazia de a face copilul mai coordonat, agil și agil, ceea ce este o condiție prealabilă pentru dezvoltarea corectă și pentru o copilărie fericită. Pentru a face gimnastica cu un copil în mod corect, aveți nevoie de un anumit set de exerciții și sarcini pe care o crumb trebuie să efectueze zilnic.

Caracteristici speciale

Copiii care au împlinit un an au deja o rezervă considerabilă de abilități și cunoștințe și doresc să se extindă și să-l îmbunătățească și mai mult. Datorită ajutorului părinților, aceștia pot avea o astfel de oportunitate, este important să ajungeți la afaceri serios și pentru o perioadă lungă de timp. Încărcarea pentru copii este de 1-2 ani simplu, dar fascinantLa urma urmei, baza activității copilului este un joc.

Pentru a alege exercițiile corecte, este important să analizăm activitățile copilului și să ne concentrăm asupra a ceea ce nu funcționează încă.

Pe baza caracteristicilor de vârstă și a dezvoltării fizice a copiilor, este posibil să se construiască clase cu copilul pe baza următoarelor cunoștințe.

 • În 12-14 luni copilul trebuie să meargă destul de bine, să urce pe scara de un metru, să urce pe toate patru și să depășească obstacolele în acest fel, să sară într-un singur loc și să arunce mingea cu două mâini. Dacă un tip de activitate nu reușește sau vine cu mari dificultăți, merită să vină cu un set de sarcini de joc pentru dezvoltarea aptitudinilor problematice.
 • Pentru copii 14-16 luni, trecerea liberă peste un obstacol, aruncarea mingii la distanță, coborârea și urcarea pe o scară cu ajutorul pasului unui pas, precum și urcarea unui deal mic, să devină normă. Clasele cu bebelușul se pot desfășura atât acasă, sub formă de încărcare, cât și sub formă de jocuri active pe terenul de joacă.
 • Când copilul are vârsta de 1,5 ani, poate să facă față obstacolelor a căror înălțime nu este mai mică de 10 centimetri, să urce un jurnal sau un ciocan mic, să arunce o minge într-un anumit loc, să sară într-un singur loc și să meargă de-a lungul unui deal mic: bordură. Apariția unor noi abilități poate ajuta la construirea unui set mai complex de activități pentru copil.
 • În 1.6-2 ani copilul poate face față plimbării pe o înclinație, urcă o scară mai mare de un metru înălțime, trece peste un obstacol până la 20 de cm înălțime, aruncă mingea în locul potrivit dintr-un loc la o distanță de până la 70 cm, alerga activ și sări. La această vârstă, este util să includeți un număr mare de jocuri active cu mișcare, deoarece copilul este deja destul de dezvoltat.
 • În 2-3 ani copilul poate observa abilitatea de a trece pe o suprafață înclinată cu o diferență de 20-30 cm de la nivelul podelei, urcând pe scaun, trecând peste obstacole de orice dimensiune și diametru care nu depășesc 30 cm înălțime și 20 cm în lungime. În plus, el poate arunca o minge suficient de departe, să alerge activ și să sară. Pentru copii bine formați și formați, trebuie să creați un complex complet de exerciții de dimineață, care, pe lângă jocuri, vor include deja exerciții sportive.

Exercitarea va avea un efect pozitiv asupra tuturor ariilor de dezvoltare a copilului, va fi mai distractiv, activ și curios. Cu ajutorul părinților, vor fi capabili să-și stăpânească mai multe abilități pe care unii colegi nu le vor putea face încă. Alegerea exercițiilor potrivite pentru copii de diferite vârste, puteți obține rezultate pozitive.

Încărcarea pentru cele mai mici

Exercițiile de dimineață ajută la scăderea somnului și la revenirea la normal mai repede, ceea ce este important atât pentru adulți cât și pentru copii, mai ales dacă merg la grădiniță sau la școală. Cu toate acestea, puteți începe să lucrați cu copii mult mai devreme. În 1 an, puteți efectua masaje preventive înainte de antrenament și, în concluzie, câteva exerciții de întindere și relaxare pentru corpul copilului.

Esența muncii la această vârstă este redusă la cele mai simple sarcini.

 • Colectați obiecte în coș cu culoarea potrivită. Sarcina ajută nu numai la dezvoltarea activității fizice, ci și la învățarea culorilor, ceea ce este foarte important la această vârstă.
 • Aruncă mingea în găleată (imitație de baschet). Dacă există un baschet pentru copii, puteți arunca mingea într-un inel special.
 • Găsiți jucăria ascunsă. Mama ascunde o jucărie de dimensiuni medii nu departe, copilul ar trebui să o găsească.
 • Mergeți într-un cerc. Puneți un cerc pe podea și cereți copilului să intre și să iasă. Puteți prezenta ca joc: când plouă afară - trebuie să te ascunzi, când soarele este - poți ieși din cerc.
 • Asigurați-vă că dansați puțin cu copilul, dezvoltând un sentiment de ritm și înălțându-l pe copil.

Clasele cu copii de la un an la doi ani

La un an și jumătate puteți complica complexul de activități cu copilul.

 • Pășește, dar nu drept, ci în jurul subiectului. Va fi bine în procesul de a se mută pentru a cânta cântece sau a pronunța o rimă.
 • Prindeți jocul. Părintele îi direcționează pe cărucior să se rostogolească înainte și copilul trebuie să aibă timp să vină la linia de sosire mai repede, folosind numai mersul pe jos, fără a alerga.
 • Sărind într-o băltoacă. Același cerc este folosit, sarcina este să sară peste jantă cu două picioare și să intrăm înăuntru. Pentru a face copilul mai interesant, puteți imita săriturile în bălți.
 • Exerciții pentru agilitate. Puneți cercul pe podea, copilul trebuie să treacă imediat prin el, apoi să sară în el și, în cele din urmă, să urce pe toate patru prin el.
 • Baschet. Cu ajutorul căruciorului, pe care părintele îl deține ca pe un coș de baschet, poți antrena dexteritatea și coordonarea copilului în picioare cu mingea. Sarcina copilului este să arunce corect mingea cu una sau două mâini și să intre în buclă.
 • Exercițiu pe podea. Întinzându-vă pe spate, ridicându-vă picioarele în sus, trebuie să efectuați mișcări circulare cu picioarele, ca și cum ați mișca pedalele de bicicletă.
 • Exercitarea pe abdomen. Este necesar să ridicați simultan picioarele și brațele, imitând o barcă plutitoare pe valuri. Este important să țineți picioarele și mâinile presate împreună. Sarcina copilului - cât mai mult posibil pentru a menține această poziție.
 • Ca un cârlig Puteți folosi exercițiul pentru dezvoltarea musculaturii piciorului: așezat pe un scaun, cu degetele de la picioare, trageți-vă cu arcul spre tine alternativ cu fiecare picior. Când copilul va face față cu ușurință acestei sarcini, puteți utiliza jucării mici, de care aveți nevoie pentru a muta piciorul dintr-un loc în altul.

O astfel de activitate activă și în același timp distractivă cu un copil va da în curând fructele sale, iar copilul va fi mai activ decât colegii săi, mai coordonați și dexteroși, ceea ce va ajuta la pregătirea pentru cursuri în grădiniță și secția viitoare de sport.

Dacă vorbim despre cursuri cu copii la vârsta de două ani, atunci complexul devine și mai complicat pentru ei și poate avea un astfel de aspect.

 • mers folosind o înălțime artificială sau un diapozitiv, de care trebuie să intri și să coborâți. Pentru primele încercări este important să însoțească copilul și să conducă cu mâna, mai târziu doar pentru a fi prezent în apropiere.
 • Jumping exerciții. Realizarea diferitelor sare în direcție și înălțime cu rime pronunțate despre iepure.
 • Exercițiu de coordonare și flexibilitate. Tensionați coarda sau puneți o bastonă de gimnastică la o înălțime mică și dați-i sarcina să se târască sub ea fără să atingă.
 • Exercițiu cu mingea. Învață să lucrezi cu mingea cu o mână, ținându-ți capul. Intervalul maxim ar trebui să fie de aproximativ un metru.
 • Exercitarea pe echilibru. Construiți o cale cu obstacole și întrebați copilul să meargă de-a lungul acestuia, trecând cu ușurință tot ce-l va întâlni pe drum.
 • Exercițiu în sus. Ridicați picioarele în sus, alternativ la dreapta și la stânga, încercați cele două împreună.
 • Exercițiul stă pe stomac. Dați copilului o minge în mâini și cereți-i să ridice mâinile în sus, astfel încât mingea să părăsească pământul. Numărul de repetări - de la 2 la 5.
 • Dacă există o scară suedeză acasămerită să lucrezi la ea, cerându-i copilului să se urce lent la o înălțime sigură și să coboare încet.
 • Ține-te cu ajutorul jocurilor cu degete folosind poeme și degete de încălzire.

Un set de exerciții poate fi foarte diversificat, deoarece se bazează pe starea de dezvoltare fizică și sănătatea copilului. Dacă există contraindicații, temporare sau permanente, este necesar să se utilizeze terapia de exerciții, dacă este posibil, să se treacă cu bebelușul în piscină și să se facă totul pentru ca copilul să se dezvolte în mod normal.

Mai multe informații despre gimnastica pentru copii de la 1 la 2 ani, vedeți următorul videoclip.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate