Jucarii educative pentru copii de la 1 an

Conținutul

Rafturile magazinelor pentru copii sunt pline de bunuri, este dificil să alegeți o jucărie potrivită pentru copilul dumneavoastră. Jucăriile moderne sunt multifuncționale, ele ajută la dezvoltare și oferă bucurie în același timp.

Sarcinile de dezvoltare

Pentru o dezvoltare confortabilă la această vârstă necesită o atenție specială și atenție din partea părinților.

Amintiți-vă că puteți seta copilului numai sarcinile adecvate vârstei: dezvoltarea vorbirii, barca cu motor, coordonarea mișcărilor și dezvoltarea memoriei auditive.

Cum se dezvoltă vorbirea la vârsta de un an?

La această vârstă, copilul abia începe să pronunțe șirurile și cuvintele care îi sunt clare. El este conștient de relația dintre acțiune și sunet. De exemplu, atunci când vede un câine, el rostește un "aw" sau alt sunet care se referă în mod specific la un câine.

Când jucați cu un copil, asigurați-vă că vorbiți cu el fiecare acțiune. De exemplu: "Ce face mama? Mama ia un cub și o pune aici. Prin prezentarea și pronunțarea acțiunilor dvs., ajutați copilul să-și stăpânească abilitățile de memorie auditivă, să-și dezvolte discursul și să coordoneze mișcarea. După acest exercițiu simplu, oferiți copilului să vă repete acțiunile, să vă laude după ce ați terminat sarcina. Prin memoria auditivă și prin acțiunile simple, copilul se dezvoltă în această etapă a vieții sale.

Vorbiți clar și sunete. Este mai bine să le întindeți un pic și să vorbiți în conformitate cu ortografia, de exemplu, "laptele", în loc de "obișnuitul" obișnuit. Copilul învață să reproducă mai repede discursul audiat de persoane apropiate.

Greșeala multora dintre părinți este că vorbesc cu copilul în așa-numitul "limbaj pentru copii", cu alte cuvinte distorsionează sunete și silabe, de exemplu, "binele meu". Comunicați cu el pe picior de egalitate, ca și cu un adult, iar apoi copilul va putea să ridice rapid sunete și cuvinte, să învețe să le vorbească corect.

Cum se dezvoltă abilitățile motorii fine?

Abilități motorii fine - Aceasta este o mișcare coordonată a mâinilor când creierul trimite un semnal. Sarcina părinților este aceea de a arăta că mișcările mânerilor și degetelor trebuie să fie conștiente. Jocurile cu obiecte mici, cum ar fi butoanele sau margelele, trebuie ținute numai sub supravegherea adulților. Copilul gustă totul, astfel încât el poate înghiți cu ușurință un mic obiect.

aplicații din bucăți de hârtie - o soluție bună! Lăsați copilul să rupă colile în bucăți, lipind-le unul câte unul într-o anumită ordine. Rețineți că hârtia trebuie să fie subțire pentru a evita tăieri ale mânerelor.

Bucuria deosebită aduce copiii colorarea de la plastilina - poate fi înfășurată într-o minge sau pătată pe suprafața foii.

O astfel de colorare poate fi creată de tine. Luați o foaie groasă de hârtie sau carton și aplicați un desen simplu cu un stilou. Poate fi un copac, o floare sau o casă. Desenul trebuie să fie mare, fără elemente mici!

Există multe modalități de a dezvolta abilități motorii fine în mâinile copiilor, sarcina dvs. este să alegeți o opțiune interesantă pentru copilul dumneavoastră.

Cum se dezvoltă coordonarea mișcării în vârstă din an?

Vârsta fragedă de un an necesită o atenție deosebită din partea părinților.Dacă nu dezvoltați coordonarea mișcării la o vârstă fragedă, atunci în viața adultă copilul dumneavoastră nu va fi ușor.

Coordonarea traficului - Aceasta este interrelația dintre semnalele creierului și activitatea țesutului muscular sau a aptitudinilor motorii majore. De aceea, dezvoltarea sa de la o vârstă fragedă este atât de importantă.

Coordonarea mișcării este antrenată cu ajutorul încărcăturilor active și a exercițiilor statice pentru dezvoltarea cerebelului. Echipamentele cel mai frecvent utilizate, cum ar fi bile, bile și covorașe speciale. Exercițiile simple nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute, altfel copilul se va obosi repede și data viitoare va trebui să-l convingă să joace mingea.

Rame speciale pot fi cumpărate în magazin sau să vă creați. Au linii și cercuri, alte forme geometrice. Sarcina copilului - de a învăța să se deplaseze pe ele în conformitate cu sarcina. o astfel de mat ușor de făcut acasă, bazat pe câmpul de joc "Twister". Arătați-i copilului cum să acționeze pe acest covor: faceți pas pe fiecare obiect sau treceți peste elementele.

Cum se dezvoltă memoria auditivă la un copil de un an?

Memorie auditivă - este capacitatea de a procesa informațiile audiate pentru reproducerea ulterioară. Sunetul intră prin ureche spre creier, este recunoscut și procesat. Apoi, creierul comandă neuronilor să efectueze o acțiune specifică care se activează cu ajutorul țesutului muscular.

Este ușor de înțeles că un copil are probleme cu memoria auditivă. Cel mai adesea, acești copii sunt numiți "inattenți", adică nu se pot concentra pe o singură acțiune, sunt distrași de sunete străine atunci când îndeplinesc sarcini.

Memoria auditivă se dezvoltă prin citirea în comun a basmelor și poeziilor. Cereți frecvent copilului să repetă cuvântul sau sunetul după dvs. și să nu vă descurajați dacă copilul nu reușește imediat. El tocmai a venit în această lume, sprijinul său pentru eșecuri este important pentru el.

Ce jucării sunt potrivite?

Copilul tău va fi încântat cuburi multi-coloratedin care puteți construi turnulete mici sau le așezați unul câte unul într-o linie dreaptă, distribuind după culoare. Din cuburi este ușor să pună case sau blocări.

În magazine puteți găsi materiale educaționale lemn cărămizi pe anumite subiecte cu imagini strălucitoare ale obiectelor. Este ușor și interesant să jucați cu astfel de cuburi, acestea pot fi sortate după dimensiune, culoare sau imagine.

Copilul va fi interesant și moale velcro cuburi, de care este, de asemenea, distractiv să construim case, să populeze diverse animale și oameni, pur și simplu conectându-le una cu cealaltă.

puzzle - Aceasta este o experiență interesantă, și când acestea par ca fotografii familiare, este chiar mai distractiv să joci. Pentru copii, puzzle-urile pot fi realizate din lemn, plastic sau carton. Nu există mai mult de 6 elemente în ele, astfel încât copilul să poată crea o imagine independentă.

multicolor dezvoltând sortare poate fi, de asemenea, o activitate interesantă pentru copii. Acestea sunt concepute pentru a dezvolta abilitățile motorii fine și pentru a coordona mișcarea. În plus, sortatorii ajută la obținerea primelor cunoștințe despre forma obiectului și a culorii. Sorterul poate fi obișnuit sau interactiv, face sunete cu alegerea corectă a cifrelor.

Jucărie educațională sub formă de numărabile tabel (Abaca) ajută copiii să facă față dezvoltării coordonării mișcării, să îi învețe să sorteze obiectele în funcție de culoare, precum și să dea conceptele primare de "cantitate", "culoare".

Mobil - Este o jucărie universală de învățământ care poate fi luată pentru o plimbare, pe drum.

Diferite jucării în formă, culoare și textura ajută copilul să dezvolte coordonarea, memoria auditivă, vorbirea și activitatea fizică, pentru că, pentru a juca, trebuie să ajungeți la jucărie! Ele pot fi mecanice sau interactive.

Ce să cumperi ca un cadou?

Nu este ușor să alegeți un cadou pentru un copil care nu a format încă interese. Am compilat o revizuire a unor jucării educaționale care pot fi nu numai bucuroase, ci și un cadou util.

 • Un cadou uimitor care dezvoltă memorie, abilități motorii fine, coordonare a mișcării și vorbirii vor fi cărți Matthew Van Fleet. Un lucru îi unește pe toți - aduce bucurie atât adulților, cât și copiilor! De exemplu, cartea lui Matthew Van Fleet "Oink" în hardcover este o călătorie întreagă către sat, unde se dezvăluie secretelor locuitorilor săi. Imaginile mari ale animalelor sunt moi, ceea ce nu permite copilului să se obosească. Copilul poate să lovească coarne, fleece sau puf de pui. Poemele ușor de memorat vă permit să dezvoltați memoria auditivă. Acesta este un cadou uimitor de ziua de naștere!
 • Umka antrenament omida - Aceasta este o jucărie interactivă luminată pentru copii. Oamenii citesc poezie, cântă melodii, rotesc sunete și cuvinte: apăsați doar un buton, fiecare având culoarea proprie, pe picior. Poate fi de asemenea folosit ca o gurney, o frânghie este deja atașată în față.
 • Scurtator rabatabil Hasbro Are doar 5 culori: galben, alb, portocaliu, albastru și roșu. Sorterul are dimensiuni compacte, astfel încât să puteți lua cu dvs. o plimbare sau o călătorie. Numerele mari cu imaginea animalelor și 4 găuri pentru ele ajută copilul să se concentreze asupra jocului în mod independent.
 • Piramida Hap-P-Kid Bee are trei culori: roșu, galben, albastru. Sortare de plastic sub forma unei albine va fi un cadou interesant. Albina face sunete atunci când scoate sau pune pe inele, ceea ce le place copiii.
 • Set de cuburi de lemn Bondibon doar la prima vedere pare o jucarie simpla. De fapt, acesta este unul dintre cele mai bune cadouri educaționale pentru copii până în acest an. Ajută la îmbunătățirea abilităților motorii fine, coordonarea mișcării și cel mai important - fantezie! Copilul însuși decide ce să construiască: un turn sau o casă. Cuburile au o formă geometrică și o culoare diferită, unele dintre ele având un model sub formă de cercuri și dungi. 60 de cuburi strălucitoare de diferite forme vor aduce bucurie copilului tău.
 • Pentru băieți, va fi un dar plin de bucurie tolokar muzical. Ea nu doar se rostogolește, ci face și sunete atunci când se mișcă. Unele tolokare au elemente luminoase pe volan sau faruri. Părinții pot purta ei înșiși copilul din spatele mânerului. Unii copii încearcă să aducă în mod independent tolokarul în mișcare, împingând cu picioarele.
 • Pentru fete va fi util păpușă pentru copii sau păpușă. Păcii interactiv, care emit exact aceleași sunete ca și copilul tău, au o bucurie deosebită: "Agu", "Mama", "Ua".

Cum să o faceți singuri?

Majoritatea mamelor preferă să facă jucării educaționale cu mâinile lor. În curs sunt orice mijloace la îndemână: resturile de țesături, margele, șireturi, nasturi, fire și multe altele care pot fi găsite în orice hostess.

Dezvoltarea covorului

Dezvoltarea covorului - Acesta este cel mai bun manual didactic pentru un copil, pe care sunt amplasate diverse elemente. De exemplu la producție Puteți folosi bucăți de țesături de diferite texturi, zuruitoare, oglinzi speciale pentru copii (sunt realizate din plastic special și în siguranță pentru copii), articole de dulciuri și alte articole de uz casnic. Cu cât folosiți mai mult părțile înfioșate și în plină expansiune, cu atât va fi mai interesant copilul dumneavoastră.

Cutie de atingere

Aceasta este o jucărie simplă și interesantă. Luați câteva cutii de carton și le conectați împreună. Puteți lua cutii de plastic cu celule înăuntru. Umpleți cutia cu nisip sau orice boabe, decorați colorat și plantați o "grădină", ​​reproducând animalele "în câmp". Tema cutiei tale depinde de fantezia mamei tale. Puteți instala morcovi de jucărie în ea sau puteți căuta comori.

Slingobusy

Această jucărie este ușor de creat pentru cei care dețin o croșetată. Margelele mari de lemn sunt legate de fire de diferite culori și sunt strânse pe un șnur. Acestea pot fi dezasamblate și reasamblate. Ele ajută copilul să distingă culorile, să îmbunătățească abilitățile motorii fine. Această jucărie este practicată cel mai bine în prezența adulților.

Bizibord

Un panou cu diverse elemente cognitive a fost inventat de Maria Montessori. Pentru fabricarea sa va avea nevoie de o placă din lemn. Acesta poate fi acoperit cu ulei de in, pune un model diferit sau autocolante.

Fac bizyborda - ocupație masculină. Cu ajutorul șuruburilor, șuruburilor, încuietorilor, prizelor, clopoțelurilor, clopoțelurilor, butoanelor, șireturilor, fermoarelor, zorilor și mult mai mult se atașează.

Bizibord poate fi de orice formă și mărime, staționară sau statică. Există mici diferențe în marcă pentru băieți și fete. În primul rând, este vorba de o schemă de culori, precum și de conținut.

Pentru fete, culorile sunt de aur, piersic, verde sau roz. Placa poate fi umpluta cu piepteni, margele, fire de par, pigtails de fire.

Pentru băieți, un bizybord sub formă de pardoseală cu diferite tipuri de transport sau o placă cu diverse mecanisme, cum ar fi încuietori, prize și cadrane de la un telefon, clopote ușă, butoane și butoane, vor deveni ideale. Diverse comutatoare și butoane de comutare vor fi, de asemenea, umplerea perfectă a plăcii.

Este important ca toate părțile să fie atașate în siguranță pentru a evita intrarea elementelor mici în căile respiratorii ale bebelușului.

Procedura de fabricare

Byzibord poate fi făcut de părinți:

 1. Decideți asupra mărimii. Cel mai bine este să faci 50 * 50 cm, apoi copilul să poată ajunge cu ușurință cu mâna la orice obiect.
 2. Tratați suprafața și marginile plăcii astfel încât să fie netedă pentru a evita spărturile în mânere în timpul jocului.
 3. Selectați elementele pentru viitorul forum al subiectelor relevante. Despre acest lucru puteți citi mai sus.
 4. Selectați vopseaua potrivită. Ar trebui să fie eco-friendly și nu luminoase. Dacă decideți să decorați bordul cu autocolante, alegeți orice, cu excepția celor de hârtie, astfel încât să nu poată fi ușor decojite.
 5. Atașați piesele selectate, acordând atenție suprafeței din spate a plăcii. Nu ar trebui să fie obiecte proeminente, proeminente.

Acum, consiliul dvs. de afaceri este gata complet. Bucurați-vă de propriul produs artizanal.

Touch Pad

Destul de ușor de realizat și lucru interesant. Butoane de diferite forme și mărimi sunt atașate pernei într-o anumită ordine. Această jucărie dezvoltă abilități motorii fine de mână și coordonare a mișcărilor, precum și ajută la navigarea în spațiu.

Perna poate avea orice formă sau dimensiune. În plus față de butoane, arcuri, fermoare și dungi de diferite lungimi pot fi atașate la pernă.

Asigurați-vă că verificați dacă toate elementele sunt fixate ferm. Dacă copilul vrea să-și tragă partea în gură, nu ar trebui să-l rupă!

sorter

Jucărie simplă și interesantă. Poate fi creat dintr-o cutie de carton sau o baie pentru înghețarea gheții. În fiecare celulă, atașați figurina tăiată din hârtie. În mod separat, pregătiți aceleași bucăți de carton. Ajută-ți bebelușul, arată-mi cum să joci și apoi se va descurca singură.

Pungi tactile

Ușor de făcut jucărie ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine. Umpleți șoseaua cu fasole sau mazăre, coaseți bine guma, jucăria este gata!

De la șosete poți să coase un sac-iepuraș. Pentru aceasta, tăiați șoseaua în două părți și coaseți-o. Filler alege ceea ce vrei. Decoreaza iepurașul cu ochii și gura, coase cu grijă gingia pentru a evita descoperirea și erupția grăsimilor.

Recomandări către părinți

Jucăria trebuie să respecte standardele sanitare, să fie inodoră.

Specificați vârsta recomandată pentru această jucărie. Jucăriile prea complicate vor fi nesănătoase pentru copilul tău.

Jucăriile trebuie ușor demontate și asamblate astfel încât să poată fi ușor curățate.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate