Cele mai populare jocuri de masă pentru copii de 5 ani

Conținutul

Jocurile de jocuri pentru copii sunt din ce în ce mai populare. Acestea sunt potrivite pentru orice companie, deoarece diversitatea lor este minunată. Jucării moderne, dezvoltare, logică, didactică - aceasta este doar o mică parte a diversității. Copiii sunt bucuroși să acorde timp la astfel de jocuri la domiciliu și la grădiniță, cu familia și prietenii. Deși jocurile au tactici competitive, ei aduc jucătorii împreună în căutarea soluțiilor, se uită unul la celălalt, studiază acțiunile și consecințele.

Beneficiile

Jocurile de masă reprezintă o chestiune colectivă. Deci, una dintre proprietățile utile - comunicarea strânsă a jucătorilor. Un copil învață să negocieze, să comunice, să renunțe, să câștige un sentiment de concurență sănătoasă, nu mai puțin important pentru viața viitoare.

Modelarea situației este o altă utilitate a jocurilor de masă. Imaginația începe să funcționeze. Copilul se confruntă cu o situație dificilă și caută modalități de rezolvare, analiză, sugerează rezultatul.

De asemenea, copilul se familiarizează cu lumea exterioară - animale, plante, profesii, situații. De asemenea, ei învață regulile vieții - siguranța, regulile drumului, comportamentul potrivit, ceea ce este bun și rău.

Din punctul de vedere al proceselor mentale, bebelușii dezvoltă gândire, atenție, de memorie. Gândirea logică este implicată activ în sortarea și gruparea jocurilor. În același timp, copilul învață să citească, să numere, să scrie. Multe jocuri vizează familiarizarea copilului cu lucrările unor scriitori, arta populară. Jocuri populare și utile pentru dezvoltarea abilităților motorii fine, care afectează precizia, claritatea acțiunii, aparatul de vorbire al copilului.

Utilitatea jocurilor de bord este, fără îndoială, mare. Se pare că divertismentul copiilor simpli, dar care este potențialul pentru dezvoltarea copilului în ele. Și dacă sunt făcute de copil însuși împreună cu părinții săi, atunci valoarea lor crește semnificativ.

specie

Nu există un clasament clar între jocurile de masă, deoarece multe dintre ele pot fi clasificate în diferite categorii.. Însă printre aceste distracții există mai multe varietăți:

hodilki

Jocuri cu jetoane, zaruri și cărți. Harta poate fi tematică în funcție de basme, desene animate, cu studiul animalelor, plantelor, profesiilor - alegerea este imensă. Seturile includ, de asemenea, sarcini suplimentare sub formă de ghicitori, spectacole de poezii, cântece, dansuri. Pot fi potrivite pentru orice companie, dar cu cât sunt mai mulți copii, cu atât este mai mare cardul, altfel jocul se va termina foarte repede.

Lotto / Domino

Domino-urile și loto-urile tematice pentru copii au multe teme: plante, fructe, animale, transport, profesii, anotimpuri și altele asemenea.

constructori

Seturi de jocuri cum ar fi "DIY", "Lego", asamblarea diferitelor părți, crearea de străzi, orașe - toate jocurile în care trebuie să asamblați piesele pentru a ajunge la un anumit rezultat. Pentru băieți, acest joc este deosebit de interesant. Instrucțiunea cu opțiunile articolelor artizanale este atașată la aceasta. Dar acest lucru nu înseamnă că copilul ar trebui să fie limitat la acest lucru. Dacă este dificil pentru el să vină cu un model însuși, atunci adulții ar putea fi de ajutor și să dea o idee.

Puzzle-uri și mozaicuri

De la 40 la 60 de piese mari - numărul optim de puzzle-uri pentru copii 5-6 ani. Dacă copiii sunt experimentați și bine pregătiți în această problemă, atunci numărul poate fi mărit, iar dimensiunea pieselor poate fi redusă. Complexitatea mozaicurilor poate varia de asemenea. Dacă urmăriți obiectivul de a lua, dar nu de a obosi copilul, atunci alegeți puzzle-uri de complexitate medie.

didactic

lecții cu cărți "Găsește un cuplu", "Ce mai e?", "Memorie", "Cine trăiește unde?" are scopul de a dezvolta gândirea, atenția și memoria. Un copil din joc recreează legăturile cu lumea exterioară, se familiarizează cu procesele, dezvoltă logica. Pentru grădiniță, aceste jocuri sunt perfecte - copiii învață să joace.

strategie

Jocuri interesante cu reguli, în care jucătorul ia o decizie, de care depinde evoluția ulterioară a strategiei.

"Monopolul", "Copiii Carcassonne" și jucăriile similare îi vor forța pe copii să gândească și să gândească prin acțiunile lor pentru a obține victoria dorită.

Jocuri, dezvoltând abilități motorii fine

Margele, țesături rezinochek, "Jenga" și multe altele. Copilul controlează precizia în performanță, coordonarea mișcărilor, precizia.

Jocuri cu jetoane și pioni

Acestea sunt "Dame" tradiționale, "Șah", "Ludo", "Backgammon". Toți îi fac pe copil să se gândească și să gândească prin acțiunile lor cu câțiva pași înainte.

imprimate

Crearea unui material de joc cu mâinile tale. Lotto, domino, șah, cărți - toate acestea se pot face acasă fără costuri suplimentare. Și copilul va aprecia mai ales jocul făcut cu propriile sale mâini.

Cele mai bune jocuri de bord pentru fiecare dintre ele. Toți copiii au interese și caracter diferit, deci alegerea poate fi oricare, deoarece varietatea de jocuri va permite să vă mulțumim pentru fiecare capriciu.

Jocuri populare

Abundența de jocuri de masă nu va face să plictisiți nici pe cei mai mari fidgeți și critici buni.

Răspundeți în 5 secunde

Joacă cu un ceas, o minge care se mișcă într-o spirală timp de cinci secunde și cărți de întrebare. În cinci secunde trebuie să răspundeți la o întrebare cu trei răspunsuri. Denumiți trei feluri de mâncare preferate, culori și așa mai departe. Dacă ați reușit să dați un răspuns, mergeți mai departe și, dacă nu, rămâneți pe loc.

Dobbl

Set de jocuri cu cărți. Este necesar să găsiți rapid o pereche de imagini proprii ascunse într-o ilustrație colorată a altui card. Datorită ritmului rapid al jocului nu se deranjează, iar copilul îl poate juca de mai multe ori.

Pathfinder și Gingerbread Man

Jocuri în care un copil care utilizează fragmente de cărți creează o hartă a mișcărilor de la erou la erou. Kolobku, de exemplu, trebuie să ajungă la bunica pe partea opusă a câmpului, dar să nu se întâlnească cu animalele de pradă.

Mister twister

Jocul, duplicând Twister, dar trebuie să joci aici cu degetele. Învață să distingă culorile, să numere, să dezvolte abilități motorii fine.

Monopolul junior

Versiunea pentru copii a Monopoly. Copilul învață ce bani este și cum să îl folosească. Similar cu ea - "Marakkesh" și "Farm Frenzy". Copilul dispune, de asemenea, de gospodăria sa, încercând să o gestioneze în mod corespunzător și să efectueze tranzacții lucrative.

Miombo Turnul înclinat

Versiunea colorată pentru copii a jocului Genga. În primul rând, copilul construiește un turn de baruri, apoi le îndepărtează cu grijă, încercând să nu le arunce. Acest jucător va pierde, după care, turnul va cădea.

Jungla tâmpită

Kitul include ouă și șarpe magnetice. Este necesar să puteți ține ouăle astfel încât să nu se atragă unul pe celălalt și să nu facă un zgomot.

Alias ​​- jucărie de echipă

Obiectiv: să explicați echipei dvs. ce cuvânt este scris pe card, ceea ce este tras, fără a se pronunța. Un astfel de joc "Ghici cine esti?" Este diferit prin faptul ca fiecare jucator isi pune un rama cu un cuvant pe cap si, punand intrebari, incearca sa ghiceasca ce este cuvantul.

Constructorul "Builder"

Constructorul "Constructor" de 65 de elemente este fabricat din lemn și include diferite părți pentru turnuri de construcție, case și tot felul de figuri. Materialul luminos și de înaltă calitate face jocul sigur și interesant.

Roata norocului - joc de chestii

Kitul include un tambur și cărți cu cuvinte (mai mult de 1000), care sunt plasate pe câmpuri speciale. Mutarea jucătorului este determinată de roată. Jucătorul trebuie să ghicească unde mingea va cădea.

crocodil

Este o carte, cuvintele din care vrei să portretizezi, fără cuvinte, numai expresii faciale și gesturi.

Coridor (Labirint)

În acest joc, principala tactică este.Copilul trebuie să facă mișcări în așa fel încât să-l prindă pe adversar și să nu fie prins și să iasă singur.

aventură

Un număr mare de jocuri. "Doctor Aibolit", un joc simplu de desene animate celebre, cu sarcini, îl va atrage pe copil. Jucăria originală și populară "Cat and Mouse" este un câmp tridimensional cu șoareci-șoareci, în interiorul căruia este o minge de sticlă. Dacă cade, cipul jucatorului este returnat la început. Pisica soarece interferează, creând obstacole. Un alt interesant hodilka "Turtle Runs". Copiii iau rândul lor sarcini diferite de carduri. Întreaga lovitură este cea în care - a cărui eroare se găsește numai la sfârșit.

Lotto în patru limbi

O simplă loto, dar pe cealaltă parte a cărții cuvântul este scris în 4 limbi - rusă, engleză, franceză și germană.

În primul rând, copilul memorează cuvintele într-o formă discret, prin asociere un sunet de imagine și, în al doilea rând, puteți afla care dintre limbile este mai aproape de copilul dumneavoastră.

Seth junior

Trebuie să colectezi un set de carduri în culoare, formă și număr de caractere. Câștigătorul va fi cel care, în scurt timp, va strânge cele mai multe seturi.

Copiii din Carcassonne

Un joc cu fragmente de card ale cardului. Copilul trebuie să se gândească prin tacticile de a pune cărți cu eroul său și să vină mai întâi la linia de sosire.

Haunted turn

Setați cu un ceas cu săgeți și jetoane. Este necesar să se colecteze fantomele în culorile a trei jetoane, dacă culoarea nu se potrivește, atunci ceasul începe să adauge cinci minute. Dacă găsiți aceiași copii, puneți-i în dormitor. Jocul este conceput pentru munca în echipă.

Frukto10

Jocul este de până la 10. În centrul mesei există o punte de cărți rotunde cu fructe și numere. Echipa de ratonii și ariciul alege cărți după tip și căutări pentru aceia dintre ei care vor adăuga până la zece. Toate acestea trebuie facute rapid, astfel incat echipa adversa sa nu ridice cartea. Câștigătorul este echipa care colectează mai multe carduri.

gândac de bucătărie

Cardurile cu familii de animale sunt amestecate și distribuite în mod egal tuturor participanților. Fiecare jucător preia o carte de la jucătorul din stânga și încearcă să colecteze familii. Risuperatul este cel care va avea o carte cu un gândac în mâinile sale.

Organizația Națiunilor Unite

Jucătorii primesc 7 cărți. Scop: să eliminați o carte similară de culoare sau număr la o punte de pe masă. Jocul este complicat de cărți de sarcini speciale.

Codul culorilor

Cardurile cu forme geometrice de culori diferite trebuie repetate folosind cadre speciale de culoare în set. Ajută la dezvoltarea percepției culorilor și nu la confundarea nuanțelor.

Zverobukvy

Micile carduri colorate cu litere și cărți mari cu animale și nume includ cinci jocuri diferite. Cel mai simplu este să colectezi scrisorile din animalul tău cât mai repede posibil.

puzzle

Unul dintre jocurile de bord pentru copiii preferați. Diverse personaje de desene animate, cadre, imagini cu peisaje ușoare pot să întârzie atenția copilului pentru o perioadă lungă de timp. Copiii iubesc dacă jocul se întâmplă cu întreaga familie.

Amestecuri de latoi

Parfumurile trebuie împrăștiate pe teren cu imagini - fructe, arome de uz casnic, flori. În final, puteți verifica rezultatul rotind aroma.

Trageți morcovul

Volumetric hodilka sub forma unui munte cu un morcov la partea de sus. Iepurele vânează pentru asta, dar în timpul jocului poate cădea într-o capcană. Câștigă pe cel care va fi primul în vârf.

ludo

Jocul permite până la patru jucători. Consiliu cu patru sectoare - baze, pe care jucătorul își pune patru jetoane. În cazul în care die rolls numărul șase, atunci jucătorul are dreptul de a aduce un nou cip la câmp, dacă este mai mic, atunci mutarea este cea de pe teren. Câștigătorul va fi cel al cărui cipuri vor fi mai devreme în centrul terenului - casa de jetoane.

Pilotul Louis

Sarcina jucătorilor este să-și salveze puii de la un avion cu Louis. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unei pârghii speciale, lovind împotriva căruia avionul începe să facă fantezii. Proiectat pentru patru jucători.

noroc neașteptat

Joc de schimb de cărți. Cu cât se schimbă mai mult un jucător, cu atât este mai mare șansa de a deveni un câștigător.

Jocuri pe hârtie

Aceste jocuri sunt bune, deoarece aveți nevoie doar de hârtie, pix și fără costuri. Acestea includ "Tic-tac-toe", cărți de joc, puzzle-uri tăiate dintr-o imagine, adică toate jucăriile care pot fi făcute "aici și acum" dacă tot ce este deja disponibil este obosit și vrei ceva nou.

didactic

"Cine mănâncă ce?", "Unde este al cărui copil?", "Comestibil-inodibil", "Legume și fructe", "Ce povești", domino logică "Ce anume?" Și multe alte jocuri populare pentru familiarizarea copilului cu lumea exterioară.

Toate jocurile dezvoltă sentimente și abilități mentale diferite ale copiilor. Prin urmare, este mai bine să le achiziționați într-un set sau pentru a nu obosi copilul, pentru a le schimba pe măsură ce studiați pe deplin.

Sfaturi pentru alegere

Înainte de a cumpăra jocuri, decideți în ce scop le cumpărați.

  • Dacă cumpărați un joc pentru copilîntreabă ce-i place. Dacă acesta este un dar, atunci aflați despre interesele omului de aniversare.
  • Pentru copiii de 5-6 ani, principalul lucru este siguranța. Asigurați-vă că nu există obiecte piercing, detalii prea mici. În cazul în care jocul este cu un caz și baterii, atunci toate capacele ar trebui să fie fixat ferm.
  • Alegerea unui joc, citiți cu atenție instrucțiunile. Și, în general, verificați dacă este disponibil. Din fericire, astăzi seria de jocuri are o limită de vârstă, astfel încât selecția este ușurată. Dar dacă copilul dvs. a depășit deja unele dintre ele, atunci puteți urmări în siguranță opțiunile pentru copiii mai mari.
  • Luați în considerare condițiile jocului - numărul de jucători, vârsta, prezența adulților. În timpul jocului nu ar trebui să existe condiții în care este imposibil să joci - sunt mulți jucători, prezența liderilor care sunt dificil de colectat într-o casă cu unul sau doi copii. În caz contrar, copilul va abandona pur și simplu această activitate și toate interesele vor dispărea.
  • Un alt aspect este materialul.din care se face setul de jocuri. Cardurile și cărțile din carton și carton se uzează rapid. Mântuirea - material lăcuit. De înaltă calitate și dens, deoarece copiii devin foarte repede deranjați dacă apar scuame. Metalul se poate răni. Lemnul și plasticul au cele mai bune caracteristici.

După cum puteți vedea, totul este în mod individual în alegerea jucăriilor. Cel mai bine este să alegeți un joc împreună cu un copil. Selectarea în comun va ajuta la achiziționarea jocului pentru întreaga familie și distracție.

opinii

Comentariile jocurilor de pe forum sunt pozitive. Toate mamele subliniază influența lor asupra logicii și gândirii copiilor. Dar atenția și memoria celor cinci ani se întorc mai greu, așa că jocurile de viteză nu sunt la fel de ușor de dorit. Mamele iubesc jocurile de percepție a culorilor, literele de învățare, numerele, formele, ceea ce este natural pentru viitorii studenți.

Copiii sunt, de asemenea, interesați să cânte în compilarea pieselor logice, walkers, efecte sonore cu diverse detalii interesante. Cu cât materialul jocului este mai colorat, cu atât îl captează mai mult pe copil, cu atât vrea să înțeleagă mai mult și să-l studieze. După ce a învățat să joace, copilul caută o conducere. Prin urmare, într-un joc de familie, părinții creează o situație de succes pentru copil, ceea ce contribuie la întărirea interesului în joc și implicarea prietenilor.

Mamele ca alegerea jocurilor este mare, dar se plimbau în căutarea unei opțiuni interesante. Prin urmare, jocurile se schimbă odată ce devin "deranjate" și pierd interesul pentru copil. Copiii preferă să se joace cu întreaga familie. Părinții cumpără jocuri comune pentru mai mulți copii. Dar, în același timp, observă că diferența de vârstă nu permite alegerea unui joc egal. Designeri, puzzle-uri, loto, șah și jucării cu un curs imprevizibil de acțiune - Walker, Crocodile, Coridor sunt considerate universale. Un alt plus în achiziție jocuri de masă - Puteți efectua o comandă prin intermediul internetului, iar setul în cel mai scurt timp va fi pe masă.

În general, jocuri de masă pentru părinți și copii - mântuirea din deznădejde, asociere și odihnă utilă după o muncă grea și o grădiniță. Jocurile de jocuri pentru copii devin din ce în ce mai populare. Aceasta este o distracție interesantă și distractivă. Astăzi, părinții și educatorii se confruntă deseori cu hiperactivitatea copiilor, dependenta de calculatorrefuzul de a învăța.Într-un astfel de moment, jucăria de pe desktop devine un salvator - se va liniști, vă entuziasma și vă va învăța foarte mult copilul.

O prezentare generală a jocurilor de bord poate fi vizualizată fără a părăsi computerul. Ce joc va juca copilul tau? Răspunsul poate fi obținut din videoclipul atașat.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate