De la ce vârstă poate fi pus un copil pe un mers pe jos și merită?

Conținutul

Așa sa întâmplat ca părinții ruși să considere pietonii și jumperii ca un cadou excelent pentru un nou-născut. Familia tocmai a apărut reaprovizionarea, și deja la egalitate cu căruciorul și pietonii de mers pe jos sunt date. Într-adevăr, aceste dispozitive sunt foarte luminoase, distractive, atrăgând atenția. În plus, mulți părinți sunt convinși că vor ajuta copilul să stea pe propriile picioare și să meargă pe cont propriu. Turta dulce numită "walkers" este atât de dulce, dacă nu dăunează dezvoltării copilului, de la ce vârstă îi puteți folosi, vom spune în acest material.

Istorie chestii

În întreaga lume este acceptat să se numească pietonii din întreaga lume un grup restrâns de bunuri destinate persoanelor cu handicap și persoanelor de vârstă înaintată. Astfel de dispozitive au apărut la mijlocul secolului trecut, iar rolul lor este încă extrem de important. Acestea ajută persoanele cu dizabilități să mențină o poziție verticală a corpului în spațiu în timp ce stau și merg.

Paturii pentru copii sunt în mod esențial făcuți pentru aceleași lucruri. Au fost brevetate în primul rând în Marea Britanie în 1953, dar dragostea oamenilor pentru invenție a venit mult mai târziu, iar primele pietoni au fost puse pe producția de masă în 1970 în Statele Unite ale Americii.

Copiii din URSS s-au opus categoric folosirii unor astfel de dispozitive pentru copii și, prin urmare, în țară, la nivel legislativ, au decis să interzică fabricarea și vânzarea de pietoni. În anii '90, interdicția a fost pusă sub semnul întrebării și a văzut cum copiii din țările dezvoltate au disecat vesel la pietoni, au decis să înceapă să vândă astfel de produse în țara noastră.

De atunci, Walker-ul a devenit o afacere familiară, nu veți surprinde pe nimeni în prezența lor în familia în care crește copilul. Dar medicii își reamintesc din ce în ce mai mult interdicțiile din epoca sovietică și susțin că erau foarte rezonabili și rezonabili. Argumentul principal al medicilor pediatri este considerat pietoni nenaturali pentru copii.

Dacă un adult care a mers și a stat înainte, nu poate face un singur pas acum din cauza unei boli sau a unui accident, dispozitivul este considerat rezonabil, deoarece ajută la îmbunătățirea calității vieții unei persoane obișnuite la o poziție verticală.

Copiii cărora natura le-a dat timp pentru a se asigura că scheletul este complet crescut și în acest timp nu stau pe picioare și nu fac mișcări verticale, nu sunt necesare pedestri, conform multor pediatri. Ele reprezintă o intervenție brută în procesele concepute de natură. Părinții își pot face propria concluzie, cântărind toate avantajele și dezavantajele acestor dispozitive.

Aplicați sau nu?

Avantajele walker-ului sunt evidente. Acestea sunt utile și plăcute pentru părinții tineri. Mama, când a așezat copilul în aparat, își poate petrece un pic de timp pe sine, face treburile de uz casnic acumulate.

Copilul nu va ajunge nicăieri în afara walker-ului, cu excepția cazului în care, desigur, părinții lui au fixat-o corect cu curele și s-au asigurat că nu există obiecte inutile pe podea, pe care roata walker-ului le-ar putea "împiedica". Rulajul de la un plimbător este real, dar în practică acest lucru se întâmplă rar.

Copilul nu se mișcă doar în jurul apartamentului în walkers, ci joacă activ în acest moment, deoarece modelele moderne, spre deosebire de primele lansate în a doua jumătate a secolului trecut, au culori strălucitoare și tot felul de feluri, scoruri, clopote, butoane și alte dispozitive de joc.

În magazinele de mărfuri pentru copii, pietonii sunt clasificați ca produse în curs de dezvoltare. Dar nu ar trebui să crezi asta, pentru că beneficiul walker-ului pentru a dovedi până când nimeni nu a reușit.Mai mult, mulți pediatri (și numărul lor este în continuă creștere) sunt convinși că pietonii sunt periculoși pentru copil.

Pentru a planta un copil într-un plimbător, spun experții, este de a contrazice natura, de a perturba cursul natural al dezvoltării umane. Cu siguranta va sta pe picioare, dar acest lucru ar trebui sa se intample atunci cand muschii, oasele, articulatiile, ligamentele sunt complet pregatite pentru sarcina verticala. Gradul de pregătire poate fi determinat de un semn evident: copilul a început să crească independent fără coerciție și ajutorul părinților.

Restricții de vârstă

Producătorii de dispozitive și vânzătorii lor jură că pot fi utilizați de la 5-6 luni. Cu toate acestea, în ceea ce privește vârsta, sunt oarecum vicleni, iar această furie poate costa mai târziu mama și tatăl copilului. Copiii cu experiență recomandă folosirea pietonilor, dacă părinții insistă atât asupra utilizării acestora, cât mai devreme cu cât copilul se transformă în 8-9 luni.

Punerea unui copil într-un plimbător mai devreme înseamnă creșterea sarcinii pe oase și articulații imature, pe coloana vertebrală tocmai în momentul în care osul și sistemele musculare ale copilului trebuie tratate cu atenție, în sarcini rezonabile pentru formarea adecvată.

În plus, un copil într-un plimbător nu dezvoltă un sentiment de echilibru, ceea ce încetinește semnificativ dezvoltarea abilităților de auto-deplasare și un copil care crește într-un plimbător învață să cadă și să se unească cu mare dificultate, pentru că iluzia securității constante este încorporată în conștiința sa.

Opinia dr. Komarovsky

Pediatrul celebru Evgeny Komarovsky recomandă părinților să acorde mai multă atenție dezvoltării naturale a copilului. Înainte să vă ridicați în picioare, copilul trebuie să meargă mult - să învețe cum să se rostogolească, să se târască, să stea. Această secvență de aptitudini garantează dezvoltarea normală a coloanei vertebrale, a mușchilor, a picioarelor.

Încercările părinților de a accelera cursul normal al lucrurilor pot duce la o presiune excesivă asupra articulațiilor coloanei vertebrale și articulare, a genunchilor și a picioarelor. În consecință, copilul se va dezvolta într-o poziție incorectă, pot apărea probleme cu vertebrele și articulațiile, ceea ce poate duce chiar și copilul la un handicap în viitor. Plimbarele, conform lui Komarovsky, ca și alte dispozitive pentru verticalizarea timpurie, formează o incapacitate incorectă a picioarelor, care este plină de deformarea lor - valgus, varus, foarfece.

Yevgeny Komarovsky recomandă să nu folosiți un walker și, dacă îl utilizați, nu mai devreme de 9 luni și nu mai mult de 15 minute pe zi.

Veți afla mai multe despre câte luni puteți pune un copil într-un mers pe jos și dacă ar trebui să o faceți, veți afla din următorul videoclip.

Calculați programul de vaccinare
Introduceți data nașterii copilului
Informații furnizate în scop de referință.Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate