Ce să dai copilului timp de 1 an?

Conținutul

Alegerea unui cadou de ziua de nastere este o sarcina foarte importanta, mai ales daca ziua de nastere este un copil. Datorită caracteristicilor de dezvoltare ale unui copil de un an, mulți adulți consideră că este dificil să se decidă un cadou.

Ce merită luat în considerare?

De obicei, alegerea unui cadou pentru copii nu este atât de dificilă, dar un an este data când alegerea unui cadou este cea mai dificilă. Pe de o parte, este obișnuit să sărbătorim prima zi de naștere împreună cu toți ceilalți, pe de altă parte, vârsta încă nu permite copilului să aibă propriile interese și hobby-uri, în plus - cel mai probabil, nici măcar nu înțelege ce se întâmplă. Această sărbătoare este în cea mai mare parte pentru părinți, dar un cadou este dat principalului erou al acestei ocazii și, prin urmare, trebuie să fie direct legat de acesta.

Interesant este că, chiar și varianta copiilor bine încercați - dulciurile nu vor funcționa aici. Faptul este că nu este de dorit ca un copil să mănânce dulciuri și ciocolată la o vârstă fragedă, deoarece sistemul său digestiv nu este încă pregătit pentru o masă atât de serioasă. Prin urmare, este mai bine să se abțină de la astfel de cadouri, indiferent de cât de mare este calitatea lor.

Cel mai adesea, în acest stadiu al vieții, este recomandat să donați fie jucării de dezvoltare utile, fie simple jucării simple. Aproape cu siguranta succesul se va bucura de diferite piramide si cuburi, bilele sunt de asemenea relevante. Într-un an o fată păpușa va fi fericită și băiatul nu va renunța la mașină de scris, deși această opțiune pare să fie orientată spre creștere.

Luați în considerare faptul că, cu o selecție relativ mică de posibile cadouri, este important să nu repetați faptul că copilul are deja, deoarece un an este prea devreme pentru astfel de dezamăgiri. Întrebați părinții dacă copilul nu are ce intenționați să cumpărați - ei chiar vă pot da o idee concretă despre ceea ce ar putea fi de fapt util. Dacă este posibil, consultați și alți oaspeți, astfel încât darurile să nu coincidă.

Tipuri de cadouri

Dacă aveți deja copii proprii, probabil că aveți o idee despre ceea ce are nevoie un copil la acea vârstă. Dar nu poți să faci nici un indiciu dacă nu ți-ai luat copiii încă. Argumentând despre opțiunile pentru un cadou, ar trebui să alegeți una din cele trei categorii: darul ar trebui să aibă o funcție de dezvoltare, distracție sau practică.

Dezvoltarea

Poate că toți părinții doresc ca copilul lor să crească și să se dezvolte cât mai curând posibil, ceea ce, desigur, este de asemenea util pentru el. Timp de mai bine de un secol, psihologii și educatorii de copii au inventat diverse trucuri care ajută la dezvoltarea logicii, atentării și memoriei, precum și abilitățile motorii, promovarea studiului literelor și numerelor și așa mai departe.

Trucul este de a capta, de a interesa copilul - în acest scop, sarcina trebuie să fie îmbrăcată într-o formă de joc. La 12 luni, băiatul de ziua de naștere încă nu se potrivește majorității jucăriilor în curs de dezvoltare, dar dacă vă concentrați doar pe cele mai simple idei, acest lucru poate fi un succes. Luați în considerare cele mai populare opțiuni pentru acest lucru. cadouri pentru un copil de un an:

 • Puzzle mat. O astfel de soluție arată foarte strălucitoare și, pe lângă scopul de dezvoltare, poate fi de asemenea o decorare excelentă pentru interiorul unei grădinițe. Situat în cazul în care este cel mai convenabil pentru proprietar - pe podea. Dezvoltă diverse aspecte ale unei personalități mici, în special atenția și gândirea, în funcție de model, pot contribui, de asemenea, la studierea numerelor și a literelor.În cele din urmă, este de asemenea doar un covor care reduce rănirea omului de ziua de naștere.
 • Constructorilor. Pentru un designer de inginerie sau pentru Lego, este încă prea devreme, dar ceva mai simplu se va potrivi cu siguranță, deoarece dezvoltă imaginația spațială și înțelegerea părților compuse întregi și individuale și oferă, de asemenea, un rezultat uimitor în ceea ce privește extinderea imaginației și dezvoltarea abilităților motorii fine. Principalul lucru este că designerul nu ar trebui să aibă mici detalii pe care un mic proprietar le-ar putea înghiți.
 • Cuburi. De fapt, acesta este același designer primitiv, cu excepția absenței unei legături puternice a părților individuale. Avantajele sale sunt aceleași ca în versiunea anterioară, iar aplicarea anumitor modele sau cifre pe cuburi poate dezvolta în plus gândirea copilului.

Această listă, desigur, nu este completă, însă, în general, jucăriile educaționale ar trebui să fie aproximativ la același nivel ca și complexitatea lor.

distra

Dezvoltarea este o dezvoltare, iar copilul, în orice caz, dorește să se distreze cumva, chiar dacă distracția sa nu are nici o funcție educațională. În această privință, o jucărie obișnuită, axată pe o activitate locomotorie mică, este o modalitate bună de a vă arăta ca oaspete din partea cea mai bună. Ideile pentru un astfel de cadou ar putea arăta astfel:

 • Păpușa. Pentru fete - cadou absolut câștigător, care se va bucura cel puțin de un aspect atractiv. Atunci când alegeți o păpușă, este important să vă concentrați atenția asupra rezistenței ridicate a produsului - copilul îl va sparge exact, dar este important să nu se tăie sau să înghită o bucată. Din același motiv, nu are sens să cumpărați o jucărie foarte scumpă - cel mai probabil nu va ajunge la ziua următoare de naștere. Barbie este greu de nevoie într-un an - va exista o păpușă mai utilă, care seamănă cu o persoană reală cu proporțiile ei.
 • Scaun cu rotile accesibile. Sub această denumire se combină un întreg grup de jucării, ale căror caracteristici obligatorii sunt prezența roților și un mâner relativ lung. Cel mai adesea sunt, desigur, mașini, dar poate exista un fel de girafă sau alt animal. Pe de o parte, scaunul cu rotile poate stimula bebelușul să învețe să meargă, iar pe de altă parte, părinții trebuie să fie atenți - prezența roților nu permite ca scaunul rulant să fie un suport fiabil pentru micul proprietar. Uneori, scaunele cu rotile sunt, de asemenea, echipate cu muzică, ceea ce sporește considerabil valoarea de divertisment. În mod ideal, puteți chiar conduce o mașină sau un animal.
 • Jumperii sunt astfel de leagăne verticale care permit copilului să se rostogolească în sus și în jos. O modalitate foarte bună de a lua un copil, de a-și da o mulțime de emoții pozitive, de a dezvolta aparatul vestibular.

practic

De obicei, copiii nu-i plac cadouri extrem de practice, dar părinții o vor aprecia cu siguranță. A fost deja menționat mai sus că prima zi de naștere este mai mult o vacanță pentru părinți, astfel încât lucrurile necesare sunt acum mai relevante decât în ​​orice altă vârstă din copilărie.

Efectul pozitiv al cadoului poate fi îmbunătățit dacă este frumos și strălucitor - atunci există șansa ca eroul evenimentului să fie sincer mulțumit de noul lucru. Lista de cadouri utile nu este atât de lungă, dar fiecare articol este cu adevărat util:

 • Îmbrăcăminte. Anul este exact vârsta când este timpul să înceapă încet explorarea lumii din jurul nostru, inclusiv în afara casei noastre. Chiar și în leagănul bebelușului trebuie deja să înveți să poarte haine, așa că undeva pe stradă sau la petrecere este pur și simplu de neînlocuit. Un cadou poate fi atât pijamale pentru dormit cât și ceva mai cald - până la haine pentru plimbări de iarnă.
 • pantofi. La 12 luni, copiii se pot plimba singuri, deși nesigur, și folosesc această abilitate pentru a-și satisface curiozitatea și agitația neliniștită. Drumeția la această vârstă este foarte utilă pentru dezvoltarea fizică a copilului.
 • Lenjerie de pat. Un astfel de cadou este o dorință clară de a oferi copilului o dispoziție excelentă la culcare.Nu este un secret că aranjamentul adecvat al patului poate să-l calmeze pe copil și să-l ajute să adoarmă mai repede. Lenjeria de corp cu design adecvat poate efectua aceeași funcție.

Cadouri utile sunt deosebit de importante pentru a discuta cu părinții, deoarece utilizarea lor este foarte limitată în timp - copilul crește. Poate că, în loc de hainele planificate, pe care băiatul de naștere le are destul, ar fi mai bine să donezi pantofi care nu sunt prezenți deloc?

Separat, există o opțiune de cadou cum ar fi o casă de jucărie sau un cort - o dimensiune pe care proprietarul, dacă dorește, se poate ascunde în adăpostul prezentat. Copiii cum ar fi posibilitatea de a se pensiona cu jucăriile lor preferate, și dacă în încăpere se simt în același mod ca într-un spațiu deschis, atunci într-o astfel de casă vor fi cu siguranță confortabil.

Idei interesante

Ideile de cadouri prezentate mai sus sunt doar ceea ce este perceput ca o opțiune win-win potrivită pentru toată lumea. De fapt, nu este dificil pentru o persoană inventivă să vină cu daruri mai neobișnuite - de exemplu, ceva pe care un copil îl poate aprecia în viitor.

Ideile originale sunt nesfârșite, încercăm doar să evidențiem cele mai bune opțiuni creative pentru cadouri pentru prima zi de naștere din viață:

 • Sesiune foto. Odată cu dezvoltarea gadget-urilor și a fotografiilor digitale, la un moment dat se pare că fotografii profesioniști vor dispărea, dar ei încă mai există și sunt populare. Un certificat pentru o sesiune foto va permite întregii familii să meargă la studio și să se surprindă pe fundalul unor scene interesante și fotograful va face totul ca să arate mult mai bine decât fotografiile obișnuite de zi cu zi. Un copil mai mare probabil va fi interesat să se uite la el în copilărie și la părinții lui tineri și acesta din urmă ar trebui să fie, de asemenea, încântat de un astfel de dar.
 • Un cadou cu o viteză de declanșare. De exemplu, vin. Da, da, nu fi surprins - copiii pot face asemenea daruri. Desigur, folosirea cadoului este implicată ca adult, în mod ideal în ziua majorității. Desigur, vinul ar trebui să fie scump - chiar și pentru consum instant de ieftine nu dă, așa că despre un cadou care va avea șaptesprezece ani să aștepte în aripi? Sticla trebuie să fie însoțită de un mesaj. Această idee este la fel de originală, deoarece este riscantă - trebuie să fii sigură că darul nu va dispărea în anii de așteptare și că donatorul va mai fi pe undeva în apropierea copilului.
 • Copac. Anterior în multe familii sa decis să planteze un copac cu nașterea unui copil, iar acum această tradiție a dispărut. E timpul să o reînvieți! Dacă părinții copilului au propriul lor teren, puteți da un copac de copac care va crește împreună cu copilul. De asemenea, are propriile riscuri - va fi foarte urâtă dacă arborele nu începe sau se estompează, plus există posibilitatea ca terenul să fie vândut împreună cu pomul.
 • Înălțimea Expresia "când voi crește" este tipică pentru majoritatea copiilor, astfel că o demonstrație clară a modului în care se desfășoară acest proces se poate dovedi a fi un dar excelent. La vârsta de un an, copilul poate sta deja pe propriile picioare, ceea ce înseamnă că este timpul să faceți primele mărci, datorită cărora va ști exact cum a început totul. Este foarte simbolic dacă cel care a prezentat contorul de înălțime va pune primul marc personal.

De fapt, opțiunile sunt atât de multe încât sunt limitate doar de imaginația ta. Adesea dați o lingură de argint, o cutie pentru bucle și alte lucruri simbolice. Singurul lucru care ar trebui să fie ghidat este un fel de utilizare practică a prezentului, deoarece este puțin probabil ca cineva să numească un dar inutil și inutil bun.

Sfaturi

De când s-au spus deja multe despre ceea ce poate fi donat, ne vom concentra pe lucrurile pe care nu ar trebui să le acordați unui copil de un an.Vom renunța imediat la opțiunile pe care un astfel de băiat de ziua de naștere nu le va gândi să le dea, lăsând doar ceea ce aparține categoriei greșelilor obișnuite. Deci:

 • Nu dați jucării care vizează vârste mai tinere sau mai mari. De exemplu, un copil în vârstă de un an a crescut deja din zuruitoare - pur și simplu nu vor fi interesați de el pentru o perioadă lungă de timp. Jucăriile foarte complexe, concepute pentru copiii de la vârsta de trei ani, nu ar trebui să fie dat - trebuie să aștepte prea mult până devin relevanți, până când proprietarul le poate sparge.
 • Doar la prima vedere scutecele bune și alimentele pentru copii par a fi un cadou scump și sensibil, în timp ce, de fapt, alegerea acestor lucruri este exclusiv prerogativa părinților. Faptul este că corpul copilului este foarte pretențios, reacția sa la obiecte de uz zilnic și igienă alese în mod necorespunzător este imposibil de ghicit, cu excepția cazului în care ați ridicat persoana de aniversare în întregul an al vieții sale anterioare. Există o singură situație în care un astfel de cadou este potrivit - dacă părinții înșiși au cerut exact acest lucru.
 • Când cumpărați o jucărie, fiți atenți atunci când alegeți o jucărie.. În primul rând, nu există mici detalii separate - copiii se trag cu toții în gură, este imposibil pentru copil să se suce. În al doilea rând, jucăriile moi nu sunt încă relevante. În al treilea rând, acordați atenție materialelor din care este produs produsul - din nou, copilul îl va gusta cu siguranță, deci materialele non-ecologice și vopselele sunt extrem de nedorite. În cele din urmă, jucăriile controlate prin radio acum nu provoacă încântarea așteptată - copilul nu poate încă să gestioneze un astfel de mecanism complex, dar sunetul motorului îl poate spera chiar și pe el.

Cum să o faceți singuri?

Nu este necesar să cumpărați un cadou pentru un copil de un an, dacă îl puteți face singur. Hitsul absolut în domeniul cadourilor realizate manual pentru copiii cu vîrste de un an sunt albume de fotografii și cărți de vizită auto-făcute.

Albume foto memorabile, de exemplu, pot fi făcute de mână cu oricine cu aptitudini de aplicare și de desen. Ca bază, puteți folosi un album foto obișnuit, dar preferabil - pe o bază de carton, astfel încât să fie convenabil să se facă. Fotografii ale destinatarului cadoului pot fi solicitate de la părinții săi - odată cu dezvoltarea și distribuirea tehnologiei de fotografiere, până în anul vor fi probabil colectate zece fotografii de la copil, printre care mai multe dintre cele mai bune pot fi selectate.

Rămâne să vină cu un concept general al albumului, să îl semnezi frumos și să-l decorezi cu desene simple sau decupaje - asta-i totul, darul este gata! În prima zi de naștere a unui copil, părinții vor dori mai mult acest dar, dar în timp, toți membrii familiei îl vor aprecia.

Dar dacă vrei să-i mulțumești copilului cu un cadou de casă aici și acum, fă-o pentru el bizibord. O soluție similară există în două forme - în soft și hard. Fiecare femeie poate face un bizybord moale pe baza țesăturii - trebuie doar să coaseți pe buton diverse butoane, buzunare, fermoare și cleme, sau chiar doar bucăți de unică culoare din țesătură cu textura diferită.

Solid bizybord este deja o sarcină pentru un bărbat: pe o bază de placaj, trebuie să atașați diferite tipuri de uși, cum ar fi șuruburi și șuruburi, o tastatură de la un telefon vechi, mânere pentru dulapuri, prize și întrerupătoare, comutatoare de comutare și părți similare similare cu orice bază de placaj. Ideea este că, la această vârstă, copiii sunt literalmente interesați de tot ce este în jurul lor, încercând să cunoască lumea, dar acest lucru nu este întotdeauna în siguranță atât pentru copil cât și pentru subiectul în care este interesat.

Bizybord oferă copilului posibilitatea de a recunoaște în siguranță principiul funcționării diferitelor mecanisme simple, de a-și extinde înțelegerea asupra senzațiilor tactile de a atinge aceste sau alte lucruri și de a-i permite pur și simplu să-l ocupă de stapânul său timp de mai multe ore. Când creați o astfel de jucărie, nu uitați că frumusețea sa exterioară este foarte importantă, ceea ce va contribui la interesul sporit al omului de azi.

Atunci când faceți un bizybord cu propriile mâini, respectați cerințele pentru jucăriile pentru copii mici: nu utilizați materiale periculoase, asigurați rezistența de fixare a tuturor pieselor, în special a celor mici și asigurați-vă că nici plăcile însăși, nici componentele acestora nu pot fi rănite.

Cum să faci un bizybord cu mâinile tale, vezi videoclipul de mai jos.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate